Кметът на район Средец“ Трайчо Трайков ще започне процедурапо демонтажа и преместванетонаПаметника

...
Кметът на район Средец“ Трайчо Трайков ще започне процедурапо демонтажа и преместванетонаПаметника
Коментари Харесай

Районен кмет инициира демонтажа на Паметника на съветската армия

Кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков ще стартира процедурапо демонтажа и преместванетонаПаметника на руската войска, заяви самият той във Facebook. На вчерашното съвещание на Столичния общински съвет представители на „ Демократична България “ желаеха предлагането им за премахването на монумента от Борисовата градина да бъде включено в дневния ред на сесията на СОС и сложено на гласоподаване. С гласовете на ГЕРБ точката не бе включена, само че при дебатите общински съветници от партията на Бойко Борисов припомниха, че решение за премахването на ПСА към този момент е било взето от СОС през далечната 1993 година. От Вътрешна македонска революционна организация също се изрекоха в поддръжка на настояването за ремонт на паметника.

„ В съвещанието на СОС ръководещите от ГЕРБ/СДС/ВМРО оправдаха бездействието си по отчета на „ Демократична България “ за така наречен " Паметник на Съветската войска " с това, че нямали областен кмет, който да приложи решението от 1993 година!Много добре, на следващия ден ще възложа започването на процедура по пренасяне на обекта, откакто внезапно се оказа, че целият СОС минус Българска социалистическа партия поддържа и чака такава стъпка “, разяснява Трайков в обществената мрежа.

С решение № 19 на Столичния общински съвет по протокол № 6 от 25 февруари 1992 година, допълнено от решение № 2 по протокол № 24 от 18.03.1993 година, СОС е изразил воля и за разглобяване на Паметника на руската войска в София. Въпреки стартирания развой, демонтажът е спрян с джука заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Виктор Михайлов от държавното управление на Любен Беров.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР